Deschis la Constanţa în luna mai a anului trecut, MedEuropa este unul dintre cele mai moderne centre de radioterapie din România. Succesul echipei se bazează pe efortul comun al unei reţele de specialişti care oferă radioterapie de ultimă generaţie. Aceasta ne permite să accesăm cunoştinţele şi resursele necesare pentru a oferi cea mai bună examinare şi un diagnostic precis.
Dr. Bogdan Angheloiu, director MedEuropa, consideră că, indiferent de aparatura și cunoștințele din domeniu, calităţile umane ale personalului, cum ar fi empatia, o bună comunicare, dorinţa de dezvoltare, atitudinea pozitivă, responsabilitatea şi corectitudinea, sunt esenţiale.
Cum arată echipa care se ocupă de un pacient într-o clinică de radioterapie?
Pacientul care ajunge într-o clinică de radioterapie este un pacient „încercat”, în sensul în care a trecut prin multe etape de diagnostic şi tratament în alte secţii sau spitale, a întâlnit diferite abordări din partea personalului medical şi, cel mai important aspect, îşi cunoaşte diagnosticul. Fiecare membru al echipei noastre este antrenat să inducă pacienţilor oncologici sentimentul de siguranţă, iar rolul fiecăruia este bine stabilit şi extrem de important, începând cu programarea telefonică şi până la urmărirea unui răspuns favorabil la tratamentul radioterapeutic.
Echipa noastră este formată din personalul de la recepţie, asistenţi medicali specializaţi, medici oncologi şi medici radioterapeuţi, psiholog, aceştia fiind în strânsă legătură cu pacientul, iar susţinerea acestui act medical ar fi imposibilă fără contribuţia colegilor din spatele scenei, respectiv fizicienii medicali şi personalul administrativ. Pacientul primeşte indicaţia unui tratament radioterapeutic în urma unor dezbateri în cadrul comisiei oncologice, din care nu lipsesc medicii radioterapeuţi, oncologi, histopatologi, chirurgi, imagişti şi, evident, fizicieni medicali. Pe lângă întâlnirile formale din cadrul comisiei oncologice, există o permanentă comunicare între membrii echipei în privinţa elaborării planului de tratament, dar şi a urmăririi aplicării tratamentului, pe tot parcursul acestuia.
Interviul intergral, aici.