Radioterapie curativă

Play Video

Scopul, mai exact intenția radioterapiei, se stabilește înainte de începerea tratamentului.

Scopul radioterapiei curative urmărește vindecarea bolii și creșterea controlului local (împiedicarea apariției recidivei).

Astfel, radioterapia curativă poate fi:

  • RADIOTERAPIE EXCLUSIVĂ
  • RADIOTERAPIE PREOPERATORIE (NEOADJUVANTĂ)
  • RADIOTERAPIE POSTOPERATORIE (ADJUVANTĂ)

Specialiștii noștri abordează toate cele trei tipuri de radioterapie curativă. Decizia și asumarea unui scop curativ sunt luate după localizarea tumorii radiosensitive. Radioterapia este o metodă de tratament care utilizează radiațiile ionizante în terapia tumorilor maligne. Asemănător chirurgiei, radioterapia este un tratament locoregional (se tratează tumora și ganglionii limfatici din vecinătatea acesteia), scopul ei fiind de a evita apariția recidivelor bolii (creșterea controlului local al bolii canceroase).

Radioterapia este cel mai eficient tratament atunci când tumora este accesibilă și la distanță de organe de o importanță majoră. Tehnicile noi și aparatura de ultimă generație permit o iradiere din mai multe unghiuri, ceea ce face ca tratamentul să fie eficient, iar reacțiile adverse și efectele secundare să poata fi ținute mai bine sub control. Tehnicile de radioterapie curativă moderne permit iradierea fără a afecta țesuturile sănătoase. Așa se face ca, uneori, radioterapia poate fi exclusivă, folosită ca unic tratament pentru vindecarea tumorilor.

Call Now Button