Recomandare pentru radioterapie: dosarul pacientului

Un pacient care ajunge in clinicile Affidea MedEuropa este fie diagnosticat cu o afectiune oncologica, fie are un prediagnostic oncologic si realizeaza anumite investigatii, fie au o recomandare pentru radioterapie. Pentru a putea fi admis in tratament, pacientul trebuie sa parcurga mai multi pasi si sa completeze dosarul medical astfel incat specialisti sa aiba toate datele necesare discutarii cazului in tumor board.

Recomandare pentru radioterapie de la medicul oncolog

Pacientul are nevoie de un diagnostic de certitudine, iar acesta se pune pe baza unui buletin histo-patologic, in majoritatea cazurilor. Recomandarea pentru a urma un tratament prin radioterapie este facuta in cadrul unei comisii oncologice din care face parte medicul oncolog care urmareste cazul. Doar asa se poate stabili care este cel mai eficient tratament, in urma unei stranse colaborari intre specialisti.

comisie oncologica constanta

Medicul oncolog este, astfel, managerul de caz al pacientului. Abordarea multidisciplinara a cazului este completata de catre chirurg oncolog, radioterapeut si chiar psiholog, nutritionist, in functie de particularitatile existente. Toti acesti medici formeaza comisia oncologica, in cadrul careia se discuta cazul si se ia o decizie privind cursul tratamentului. Despre rolul si importanta esentiala a tumor board puteti citi mai multe in Abordarea multidisciplinara in radioterapie.

Dosarul medical: ce acte trebuie sa contina

In clinicile Affidea MedEuropa se iradiaza atat tumori solide, cat si cancere hematologice tip limfom, plasmocitom, mielom multiplu etc. Pacientul care ajunge aici la un prim consult poate sa aiba diagnosticul de certitudine de cancer sau nu, in functie de serviciile pe care le pune la dispozitie centrul Affidea MedEuropa caruia i se adreseaza.

tratare cancer constanta

Diagnosticul de certitudine este dat de rezultatul histopatologic al biopsiei tumorii, inclusiv postoperator, daca pacientul a fost operat. De asemenea, pacientul trebuie sa fie luat in evidenta oncologica, practic sa existe un medic oncolog care sa urmareasca cazul. Dosarul medical trebuie sa contina si investigatii imagistice cat mai recente, pentru a putea fi edificatoare. Dupa ce cazul este discutat in comisia oncologica, se stabileste tratamentul si pacientul poate sa-l si inceapa.

Cum ajunge un pacient la MedEuropa

In prima etapa, sunt rare situatiile in care documentatia se depune pe e-mail, dar dispunem de o platforma unde pot fi incarcate inclusiv investigatii imagistice si unde se poate stabili o consultatie online. Detalii, aici.

Orice pacient care doreste o programare poate lua legatura cu clinica la telefon, e-mail sau direct la adresa. Pacientii care scriu pe e-mail vor fi contactati telefonic in vederea unei programari. Cea mai simpla metoda ramane cea telefonica, unde vor avea parte si de consiliere, la nevoie: 021 9971.

Alte articole

Call Now Button